מספר רב של תביעות רשלנות רפואית מוגשות בעקבות רשלנות רפואית בניתוחים ו/או סביב הטיפול טרם הניתוח ולאחריו: ניתוחים באריאטריים (לטיפול בהשמנת יתר), ניתוחים פלסטיים, ניתוח קיסרי, ניתוחי גב, כתפיים ועמוד השדרה, אורתופדיה, לב, כבד וגסטרואנטרולוגיה, כליות, מוח, ועוד.
רשלנות רפואית בניתוח מקורה, בין היתר, בצוות הרפואי שלא עדכן את המנתחים במצבו של החולה -
או ההיפך, כאשר המנתחים לא עדכנו את הצוות המטפל, אך לרוב אנו עדים לנקיטה בפרקטיקה ניתוחית שגויה או טיפול ומעקב רשלני לאחר הניתוח. כתוצאה מרשלנות רפואית בניתוח או באירועים סביבו, יכול להיגרם נזק גם כאשר הטיפול המתאים לא ניתן בזמן סביר או כשהצוות הרפואי השאיר גוף זר, בתוך גופו של המנותח.
כשמוגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח, לעתים הסיבה נובעת מחוסר מיומנות מצד המנתח, אי ציות לכללי הזהירות המקובלים והסבירים, הנהוגים בחדרי הניתוח ובבתי החולים, סטייה מפרקטיקה רפואית מקובלת, החלטות הרופא - שלא היו מבוססות על ידע מעודכן והיכרות עם המטופל ועוד.
לא פעם, רשלנות רפואית בניתוח באה לידי ביטוי בכך שהמטופל לא קיבל את הטיפול הנאות לאחר הניתוח ואת ההשגחה המתאימה (לא בוצעו בדיקות דם או מעקב בעת אשפוזו בבית החולים). חמור מכך, ישנם מקרים בהם אנחנו עדים לרשלנות מצד הצוות הרפואי, ומטופל משוחרר מבית החולים מבלי לקבל הנחיות בדבר הטיפול הרפואי המתאים בביתו או המעקב במסגרת המרפאות בקהילה.
לסיכום:
כשלפתחו של בית המשפט מגיעה תביעת רשלנות רפואית בניתוח ו/או בטיפול שלאחריו, שלל גורמים נלקחים בחשבון: מיומנותו של המנתח, התנהלותו בזמן הניתוח - בהתאם למצבו של החולה ומהלך הטיפול בו, התנהלותו של הצוות הרפואי לפני הניתוח, במהלכו ואחריו, חוות דעת מומחים רלוונטיים, עדויות ועוד.
משרדנו, איתי גבעון עו"ד מומחה ברשלנות רפואית, ובעל ניסיון רב בייצוג תובעים בתביעות רשלנות רפואית בניתוח, אנחנו כאן, בשבילכם | צרו קשר לייעוץ אישי