רשלנות רפואית בגניקולוגיה

רשלנות רפואית בגניקולוגיה

גניקולוגיה, רפואת נשים, היא אחד התחומים השכיחים שבהם מוגשות תביעות רשלנות רפואית. תחום זה מורכב וייחודי, ומצריך מומחיות, באשר לא כל נזק שנגרם לאישה או לעובר הוא תוצאת רשלנותו של הרופא הגניקולוג.

עילות להגשת תביעת רשלנות רפואית בגניקולוגיה

תת-התחומים העיקריים שבהם מוגשות תביעות רשלנות רפואית בענף הגניקולוגיה הם היריון ולידה.

היריון – המדובר במקרים בהם ארע נזק לאם או לעובר עקב אבחון שגוי של מצב האם ההיריונית או מצבו של העובר שברחמה, או עקב פענוח שגוי של בדיקות שגרה המבוצעות במהלך ההיריון דוגמת בדיקת שקיפות עורפית, סריקת אולטרסאונד, סקירת מערכות, בדיקת מי שפיר, בדיקות דם ובדיקות נוספות, אשר הוביל לחוסר טיפול רפואי או מתן טיפול רפואי בלתי מתאים, אי אבחון מומים בהיריון וכתוצאה מכך הולדה בעוולה של תינוק בעל מום גופני. כמו כן, טיפול בלתי מתאים באישה המצויה בהיריון בסיכון גבוה מסיבות שונות (סכרת היריון, היריון מרובה עוברים, מחלות תורשתיות ועוד).

לידה – זהו סוג התביעות הנפוץ ביותר מבין התביעות המוגשות בגין רשלנות רפואית בגניקולוגיה. נזקים הנגרמים לעובר במהלך הלידה מותירים בדרך כלל נכות צמיתה בשיעור גבוה, ותקופת ההתיישנות שנקבעה על תביעות מסוג זה ארוכה באופן מהותי מהתקופה הנהוגה במקרי רשלנות רפואית רגילה, ועומדת על עד גיל 25 (שבע שנים מהגיע התובע לגיל 18).

תחום נוסף שבו מוגשות תביעות רשלנות רפואית הוא אבחון וטיפול במחלות ופגיעות הקשורות בבריאות האישה. כך למשל מדובר על חוסר אבחון, אבחון מאוחר או שגוי של סוגים שונים של סרטן גניקולוגי: סרטן השחלות, סרטן השד וסרטן צוואר הרחם. לצורך אבחון מוקדם של מחלות אלה נדרשת הפניה לבדיקות תקופתיות בשלב של טרום הממאירוּת.

לגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם על רופא הנשים להפנות את המטופלת לביצוע בדיקת PAP אותה מומלץ לבצע שלוש שנים מתחילת פעילות מינית או פעם בשנה מגיל 21, המוקדם מבין השניים. מגיל 30 מומלץ לבצע את הבדיקה בתדירות של אחת לשלוש שנים. לגילוי מוקדם של סרטן השד על רופא הנשים לבצע בדיקה גופנית פעם בשלוש שנים בגילים 40-20, ונשים בגיל 40 יש להפנות לביצוע בדיקת ממוגרפיה אחת לשנה.

דוגמאות נוספות לרשלנות בתחום זה הן כשלים באבחון או פענוח שגוי של בדיקות אשר עשויים להוביל להיעדר טיפול או למתן טיפול שגוי; התקנה רשלנית של התקן תוך-רחמי וכן אי אבחון או אבחון מאוחר של בעיות רפואיות ברחם ובשחלות.

תחומים נוספים המהווים עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית בגניקולוגיה הם הפניה לטיפולי פוריות וביצוע של טיפולים כאלה וכן ביצוע ניתוחים גניקולוגיים, גרידה ועוד.

הגשת תביעה בעילת רשלנות רפואית בגניקולוגיה

לצורך ביסוס תביעה בעילת רשלנות רפואית בגניקולוגיה אנו עומדים בקשר עם מומחים רפואיים בכירים מתחום המיילדות והגניקולוגיה, אשר על חוות דעתם הרפואית נסמכת התביעה.

בתביעות אלה נפסקים לא אחת פיצויים בסכום גבוה המבטאים את הנזקים החמורים שנגרמו לתובעת או לעובר, ואת הפגיעה שנגרמה לחייהם ולהתנהלות השוטפת.

 

משרדנו מומחה בהגשת תביעות רשלנות רפואית בתחום הגניקולוגיה. אנחנו כאן, בשבילכם | צרו קשר לייעוץ אישי