רשלנות רפואית באורתופדיה

רשלנות רפואית באורתופדיה

אורתופדיה מהווה ענף התמחות בעולם הרפואה אשר עומד בפני עצמו, והיא כוללת בחובה תת-התמחויות. ענף האורתופדיה משתרע על טיפול בנקעים, סדקים, שברים, דלקות וזיהומים בעצמות ובשרירים, מחלות של השרירים והשלד, בעיות יציבה, עמידה והליכה ועוד. אורתופדים מעורבים בטיפול בבעיות שגרה ובאירועי חירום כמו לאחר תאונות דרכים אז נדרש קיבוע איברים או שחזורם.

עילות להגשת תביעת רשלנות רפואית באורתופדיה

כשלים ומחדלים שונים בהתנהלותו של הרופא האורתופד עשויים לבסס עילת רשלנות רפואית. בהם:

חוסר אבחון או איחור באבחון בעיות אורתופדיות דוגמת שברים, נקעים או תהליך דלקתי – אשר בעקבותיהם הוחמרה הבעיה הרפואית ממנה סובל המטופל או נגרם לו נזק נוסף.
 

אי קבלת החלטה נכונה באשר לטיפול נדרש – בין אם מדובר בטיפול שגרתי מתחייב, לדוגמה טיפול אנטי דלקתי/ זיהומי, ובין אם מדובר בקבלת החלטה על ביצוע ניתוח דחוף לאלתר, כמו למשל ניתוח לתיקון שבר או החזרתו. עיכוב בקבלת החלטה על ביצוע הליך דחוף בתחום האורתופדיה עשוי לגרום לנזק בלתי הפיך ולעורר צורך בביצוע ניתוחים סבוכים ובעקבותיהם הליכי שיקום מורכבים, אשר הצלחתם אינה מובטחת כלל ועיקר.
 

טיפול בלתי נכון של אורתופד במחלות ובעיות אורתופדיות או בבעיות מפרקים.
 

כשלים בביצוע הליך ניתוחי או התערבות פולשנית אחרת בתחום האורתופדי.
 

אי הסכמה מדעת של החולה – בהיבט זה נדרש מתן הסבר מקיף ומפורט למטופל אודות הטיפול שהוא עומד לעבור תוך הצגת הסיכונים הכרוכים בביצוע ההליך והסיכויים להצלחתו. כמו כן יש להציג בפני המטופל אפשרויות טיפול חלופיות. הפרה של חובה זו אשר חלה על הרופא, וביצוע הטיפול שלא במודעותו של המטופל עשויים לעלות כדי רשלנות רפואית.

כשלים בתיעוד הרפואי – אשר מעלים חשד לרשלנות בביצוע הליך אורתופדי ניתוחי או אחר, שבעקבותיהם הוחמר מצבו הבריאותי של המטופל או נגרם לו נזק נוסף.
 

אי הפניה לאורתופד מתחום מומחיות מסוים – מדובר במקרים בהם נדרשת תת-התמחות ספציפית דוגמת אורתופדיית יד או אורתופדיית ילדים, והאורתופד שאצלו מטופל החולה אינו בקיא מספיק בתחום הרלוונטי, אך אינו מפנה את המטופל להמשך בירור אצל מי שזהו תחום מומחיותו ובכך גורם נזק למטופל.

 

ניהול תביעת רשלנות רפואית באורתופדיה

תביעה בעילת רשלנות רפואית בתחום האורתופדיה תיסמך על חוות דעתו של אורתופד מומחה, אשר יחווה את דעתו לגבי הרשלנות שארעה במקרה האמור והקשר הסיבתי שבין רשלנות זו לבין הנזק הרפואי שנגרם.

לאחר בחינת חוות דעת המומחה שהוגשה ועמידה על הנזק העכשווי והעתידי של הנפגע, הערכאה המשפטית אשר דנה בתיק תבחן את התנהלות האורתופד שנגדו נטען לרשלנות בראי מבחן הרופא הסביר. בפועל יבדוק בית המשפט אם הרופא פעל בהתאם לפרקטיקה המקובלת בתחום התמחותו, עד כמה הציג בפני המטופל את המידע אודות הטיפול, הסיכונים הכרוכים בו, סיכויי הצלחתו וחלופות אפשריות נוספות.

להצלחה בניהול תביעת רשלנות רפואית באורתופדיה חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בתחום. עורך דין רשלנות רפואית נהל את התביעה באופן יעיל, מפורט וברור תוך מקסום סיכוייו של הנפגע לקבל את סכום הפיצוי הגבוה האפשרי בנסיבות העניין.

משרד עורך דין איתי גבעון מומחה בתביעות רשלנות רפואית באורתופדיה. אנחנו כאן, בשבילכם | צרו קשר לייעוץ אישי